Projecten

LHV Glasgroothandel B.V. - Spoorhuis Stationsplein Voorburg

GBO Lid
LHV Glasgroothandel B.V.
Soort project
Nieuwbouw
Soort gebouw
Overig
Thema’s
Decoratieve toepassingen, Speciale toepassingen, Warmte- isolatie & Zonwering

Toelichting

Een wachtruimte voor chauffeurs en passagiers als kunstobject op het Stationsplein in Voorburg.

In opdracht van POSAD heeft bouwbedrijf IBB Kondor LHV Glas de opdracht gegeven voor levering van isolerende beglazing. Daar LHV de beglazing ook moest plaatsen Is dit project samen met Berkglas BV gerealiseerd.

Het doel van dit project was om een wachtruimte te creëren voor chauffeurs en passagiers. De wachtruimte dient tevens als kunstobject op het Stationsplein te Voorburg.

De beglazing is onder andere gehard 10mm met zeefdruk patroon, spouw 15mm gevuld met argon gas en een binnenruit van gelaagd glas 88.2 met matte folie en HR-coating voor een optimale isolatiewaarde van het glas. Uitdaging van dit project was om het zeefdruk patroon door te laten stroken met de structureel verlijmde beglazing.